Subscribe:

Tuesday, January 17, 2012

Kereta Berumput

Pernahkah anda tengok kereta yang di penuhi rumput?
Ha...sekarang bleh la tengok...hehe
Jom tengok...

Keta mahal-mahal bleh plak dia slumber jer wat cam nih

Dengan tuan keta pon wat fesion sama...hoho


haha...lawo la plak

Cam ne nak bawak keta nih?

Keta ini xperlu basuh,tapi hanya kena siram...hehe..cool

Kura-kura berlumut..heheh

Siap bleh wat corak lagi

Van pon turut menjadi mangsa

Itu sahaja santapan hari ini, amacam,terasa nak buat untuk kereta anda jugak ke?di persilakan, mesti anda akan rasa kesegaran faura dan faunanya..hehe..nak lagi best tanam la pokok plak, pokok durian ka,pokok balak ka..mesti nampak lagi awesome...hehe

Sunday, January 15, 2012

Hari Yang Menguji Kesabaran

Subahanallah..Alhamdulillah....Allahhuakbar...

Sabar itu separuh daripada iman...pepatah ini je lah yg buleh aku ucapkan,
Sabor jerlah!

Nak di jadikan cerita, dari pada hati yang berbunga-bunga (sebab semangat nak balik) telah berubah serta merta menjadi layu dan membara..Grrrr... >:[

ni marah betul ni,bukan main-main
Kenapa emosi ini bertukar-tukar dalam mase beberapa ketika? seperti lampu 
'liklak-liklak hari raya'

Hari ni bertarikh 15/1/2012 tarikh aku balik cuti semester. Nak balik wajib naik flight dan aku beli la flight dari AirAsia(murah). So,nak di jadikan cerita,aku sampai dalam 50 minit sebelum flight 
AK5270 (ambek ko,dengan nama flight aku sebut) berlepas dari sarawak, so aku memang tak penah buat web check-in,hanya pernah wat check-in kat mesin jer..kat kaunter tak payah, dah kaya, tapi kena byr RM10..bengong ke ape.

So bile sampai jer aku terus ke mechine check-in tu,tekan2 xleh,abang airasia dok sbelah cakap,
'Adik,kalau masa dah kurang dari sejam kena check-in kat kaunter,tapi kena bayar rm10'.
Berkerut dahi den memikirkannya..duit dah la xde..  ~_~

Nampak tak dahi dok berkerut?Huh!!
So,aku senyum je lah(aku kan suke senyum),maka pegi la cepat2 ke kaunter untuk
'memeriksa kedalam'(Check-in la tu), Bagi ic/bagi yg aku print tu, abang kaunter dok belek2,checking2, pastu tanya kawan die lam bahasa sarawak
(aku masih susah nak paham orag sarawak berkata2)
blur kejap..yang aku paham 'sik'(tidak) jer...huuiihh..

Keliru pakcik..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pastu mula lah dialog aku ngan abang tu:
abang kaunter:'Adik, kaunter flight ni sudah tutup,xdpt nak check in sudah. 
ambo: uit!!saya tak checkin lagi,mane bleh dah tutup.

abang kaunter: office dah tutup dah,sy xdpt buat apa-apa.
ambo: tu abang tengah buat ape tu?kata xleh buat ape2?(ini dialog rekaan)
abang kaunter: xbleh, orang office dah tutup.
ambo: tp,flight tak terbang lagi,kenapa sy xbleh checkin plak?
abang kaunter: dah tutup(sambil hulur ic dan kertas).cam ni,adik gi kaunter sana,tanya ada lagi tak tiket lain.
ambo: hm...takpelah terima kasih(langsung xikhlas ucapan ni.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
maka ambo gi kat kaunter beli tiket plak,beratur punye lah lama,tak gerak2,padahal 2 orang jer,tu pun datang skali.lepas tunggu lama giler,sorang pakcik datang(geng diorg jugak),aku mengeluh..'hui..lamanya..'.
pakcik tu berkata-kata.'Patut adik tunggu Queue sebelah sana,sebab kitorang ni tempah group,ramai..mesti lama.Perghh!!patut la..pehal akak depan ni tak bagi tau,tak tau ke aku tengah kalut nih?(memang tak tau,sbb muka aku slumber dan cool,pastu tak bg tau lagi,kompem la tak tau..wooo...
pastu aku pun beratur la sebelah sana plak dengan perasaan yang bengang dan bengong..

Gambaran dalam hati nih.

Bile sampai giliran aku,maka bertanyalah aku:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ambo: ade lagi tak flight untuk hari ni?
akak kaunter: ade lagi.
ambo: kul berapa ada ek?
akak kaunter: kul 3 ader, kul 4 lebih pun ader...
ambo: kalau kul 4 sepat tak dengan flight sy kl-kl kul 7 lbih nih?(tunjuk kertas tiket flight)
akak kaunter: tak sempat ni dek.
ambo: emmm...ok lah kul 3 lah..berapa ringgit ek?eh,berapa ratus yer?
akak kaunter: semuanya rm311.
ambo: what!!? mahal derr...bayar gune kat kredit bleh?
akak kaunter: xdapat la dik,kami terima wang cash sahaja...
ambo: camne la sy nak cekau duit.?..emm..xpelah...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sedih tahap gaban je rase
Duduk jap kat tepi sambil mengenangkan nasib..aduih..pastu turun gi mcD(utk pow line wifi) maka aku pun bukak la web airasia utk membuat pembelian baru(guna online bleh gune kad kredit) , nak beli yang kul 3, eh? cis...tempahan online hanya buleh utk 4 jam sebelum jer...perghh masak gua nih...
Tepon la boss aku jap bincang2(kena membebel jugak tuh), maka dengan persetujuan dari MT-MT serta bendahari agong, maka aku kena terpaksa menghabiskan duit boss kau utk membeli semula semua tiket balik(100% burn duit) dari Kch-KL dan dr KL-KB ( berlagak taknak naik bas dari KL-Kb tu puihh!!)
maka sudah beli..bukan beli jer,siap buat web check-in lagi tuh(first time nih)

beberapa ketika, orait,smapai mase aku perlu masuk ke tempat menunggu..jalan dengan gayanya,sampai pintu gerbang.akak airasia panggil aku(eh,bile plak akak ni kenal aku?nak berkenalan kot..hhu)
'Barang yang adik bawak nih dah lebih kuota, bag pikul ngan satu bag kat tangan jer',kata akak tersebut.
Perghhh.....tension derrr....nak tambah laggage dah tak dpt,sbb dah checkin,xleh nak edit dah, kat kaunter 15kg kena bayar rm45.bukak dompet,'What!!? ade rm37.55 jer??!!! arghh..masak2 nih...Dok pusing2 jap kat ruang legar..hmm...Tetibe terlintas difikiran,ade dak junior nak datang airport kul 5ptg..tunggu jap.

memang sedih bila menunggu

Ok,sampai pun diorang, ingat nak tumpang laggage,diorang pun kena bayar lebih untuk laggage..aduyai..camni lah..'Bro gua pinjam duit lagi rm15 bleh?nak bayar laggage,ni jer duit gua ader'(cewah,tipu jer caya cakap nih,sy sopan santun tau)
Junior tu berkata 'pastu ko nak makan ape?cm ni lah,aku bg pinjam rm50.ok?'
'Ok sangat dah tu,sem depan aku baya k,tq2'!



Maka dapat la aku drop bagasi dan berjaya sampai di lcct,skang aku perlu menunggu mase utk berlepas pagi esok plak,terpaksa beli tiket pagi besok,sbb last tiket yg ade hari ni berlepas kul 7.40pm,sedangkan flight aku sampai ke kl kul 7.50pm..kena la bermalam dulu..
~Tiada berteman,ku seorg di lcct ini~





oh Air asia,ko dah menyusahkan aku..

Ops!!pekerja airasia ade kat belakang aku,die nampak ke?hehe

update di: depan KFC luar LCCT