Subscribe:

Saturday, December 31, 2011

.:: Muhammad Nuqman(update) ::.

Yeahh!! Kali ini hatiku berbunga-bunga untuk meng'update'kan blog ini..
Bakpo dan kenapo? it because kerana interface Blog ku yang makin menawan, dan kerana ada plak insan menawan yang hadir di dalam hidup dan di dalam dunia ini.

Bukan Gewe atau kekasih yang ambo maksudkan.
Tetapi ia adalah anak sedara ku yang pertama... Wihhii!!!! ^_^ Gumbira derr
sekarang aku menjadi Pak Sedara eh bukan Abang Saudara derr..heheh

Haa..itulah tujuan ku menulisnya...dan tajuk post ni adalah nama anak saudara ku itu..
Tapi belum rezeki lagi aku nak jumpe baby yang cumel itu..maklum la,abang sedara diakan dok jauh..
pasti dia tak sabo menunggu untuk berjumpa dengan Abang Saudara die..yoo..

Haa...inilah gambar pertama yang ambo dapat, ramai hok mms,adik, kakok dan my father. 
Tengok tu, mace tau2 jer gambar dia di ambil utk di hantarkan kat Abe Saudara die..
It's Me!!! >_< 

Ha..ini gambar ke-2 yang ambo dapat, mancung dan cumel jer muke die..macam Abang Saudara dio jugop..heheh...
(Abang Saudara dio meme pandai bergurau) 

Alalaa~ comang nyo dio tidor..mace Abang Saudaro dio jugop...haha...
Tapi kalu doh besar,mesti dio lagi semak ni (Terasa diri tergugat ~_~)
Akan tetapi, lepas beberapa hari aku mendapat berita yang agak membuat hati ini sebak,
Baby Nuqman Basyir telah di masukkan ke hospital akibat penyakit kuning,
Kate mak ambo "Berap jugop kuning dio,berapo doh tok ingak, tapi tinggi la"
Oloh,syiannyo terhadap beliau yer..

Inilah keadaan adik Nuqman ketika terpaksa di tinggalkan di Hospita Besar Tanah Merah untuk rawatan. My sis royak,nok masuk dale bilik ni keno pakai cermin mata khas untuk elak mata kita buta.
Ganah jugop napok,mace Cyclop pong ade...Bleh sayo nok dok dale ni jugop? Sebab napok hebat!

Ni plok gambar beberapa hari,tapi masih di hospital,napok lagi kekuning kuningan, kesyiam ko anok sdaro ambo dih.. 

Dan di bawah ini adalah gambar terakhir seorang insan,tapi buke gambar baby Nuqman deh, 
tapi insan ni pong pernah menjadi seorang Baby jugok suatu maso dahulu...hahah..
(Abang Sedara dio meme pandai bergurau)
.
.
.
.
.
.
.
.
Haa....inilah dia insan yang pernah menjadi baby suatu masa dahulu 
iaitu merangkap Abang Saudara baby Nuqman..hehe
Nampak tak, rambut abang saudara dah same dengan anak saudara die...hehe..
Yeah!! Nuqman, kita bleh jadi geng... ^_^ v

Friday, December 30, 2011

Edit Mengedit

Assalamualaikumm...
 
Baru lepas smayang maghrib nih(pergh siap bagi tau lagi),bukan ape takut yang bace post nih tak smayang lagi,kurang2 terpikir gakkan doh smayang ke dok lagi...

Orait...post kali ini nak imbas kembali saat aku menganggur dulu,banyak gile mase untuk di buang,tak macam skang(orang kata lapang sebelum sempit) hah skang tengah sempit, mase asyik dok lari jer, letih gua mengejar nyer...
Melalut-lalut plak,bukan nak citer terus,oranb kalte royak, 'Keno kagha smula', maksud die kena berbalik pada tajuk asal lah.. mase nganggur dulu, banyak la mase aku untuk main2 benda yang tak de pekdah nih,, iaitu edit gambar2 atau poster2 film letak muke aku.. sebenonye gambar ni dah lama,saje nak membangkitkan semula nostalgia kerajinan aku membuang mase di zaman dahulu kala(mcm lama la sangat) ni antara gambar yang menjadi mangsa..huahua..

 Jangan marah aa Jacky Chan, boring yang bersalah..huohuo..
 
 Huahaha...aku adelah Shah Smith...Hebat tak ambo bertempur?

Perghh...ganaz plak aku rase diri aku nih (poyo skit)

 Ngehehe...lawak giler kot aku tengok gambar nih, adik2 aku tengok gelak guling2 tak henti sampai 3 minggu(pembohong beso), kalu aku tunjuk nih,still blehg gelak lagi adik aku, tp korang tak tau plak nak gelak ke tak..

Yang ni aku pow muke Stephen Chow plak.. malas nak tune warne,tu yang ketara sangat perbezaan tuh (tak pandai ngaku jelah.cehh)

Yang ni aku tak tau kenapa muke aku cm budak2 skolah rendah kena sapu bedak kat mak diorang seblum gi skolah..nampak cute plak...pewwitt!

Cewwah... betul badan aku cam nih, ramai awek tergile-giler kat aku nih, pastu plak aku posing maut punyer, Zila Bakarin pun pengsan nih..wallah!!
 
Ngaa...poyo giler gaya muke aku kat dalam gambo nih... jom kutuk!! haha

 Yeah!! Jadi bintang bola sepak plak (xde kena mengena dengan Film pun yang nih)

 ShahMan muncul kembali,anda pasti terselamat dari pada dahagakan Budu jika anda di luar negara, saya pasti akan menghantarkan dengan segera
(dengan kadar bayaran penghanran yang rendah..hoho)

 Kalau lah betul feshen rambut aku camnih,takyah la aku nak potong selalu
(ops...syukur nikmat tuhan)

 Muka aku pernah rosak ketika dahulu, tapi kini kembali pulih dengan menggunkan minyak 
YuYi Cap Limau..wuhhuu!!! >_<

 Jangan main-main ngan aku, ada setengah-setengah keadaan aku bleh membuat muka garang seperti ini..pasti anda akan rasa gerun.. *_*

Wahai Water

Ayyoo...pehal di pagi jumaat nih?Nak uji keiman insan di pagi hari la nih...

Bermulalah cerito yang xdok berguna pong utk korang yang baco..
Di awal pagi (awal ke?) aku baru bangun dari tidur untuk menunaikan kewajiban seorang hamba untuk menunaikan solat Subuh..

Bilo tubek(keluar) jah dari bilik gerak ke bilik air, pulas punye pulas paip air,bukan air yang keluar, tapi keluar angin..."Apo ko he nyo paip ni?kentut ko apo?bilo nok cirit keluar air pulok?"
Paip di bilik mandi pon kentut, gi pulok ke sinki dapur,pong samo,kentut.."Bakpo pulok? jenis perut kembung sumo nih?"
Pegi puleh paip jamban plak,hah!! keluor pong air,Cepat2!!! sempat basuh siku je pon...air tak kuar jugak..
"Cap ayam punyo paip!!,paling kurang bagi sempat aku mandi kalo xnak bagi air pon!!" Dah puah nunggu mencangkung depan sinki.. "kompem paip ni xde air!!" Nak smayang nih!!

Mako dengan bekalan iman yang masih tebal dalam diri, aku pon mula men'searching' the water untuk menunaikan benda wajib ini...

Akhirnya, aku berjaya menemukan air di tandans cafe BRC, "Tandas pong tandas lar,janj bleh tunaikan yang wajib,harap2 bila nak tunai 'Hajat' jap gi air dah ade ye paip!"
Yang mano nampok ambo berlegar di cafe unimas tadi,anda kena paham,ambo berjogging tu(cover2), jangan salah paham no... =_="

Sekian...

Wednesday, December 28, 2011

Kit Kat Macam-Macam aderr

Kalo sebut pasal kit kat nih,ramai yang kenal..mane tak,ni antara makanan yang sedap(tapi sedap2 pun dah bertahun2 aku tak makan nih)..Kalo kat Malaysia pasti anda tahu ade 2 jenis kit kat yang di jual di pasaran, iaitu kit kat perisa coklat ngan susu..tapi,kali nih, ambo nok tunjuk kat anda-anda kit kat yang di jual kat luar Malaysia,terutamanya negara jepun..jom tengok...heheh

Perisa wasabi, kompem pedas nih.

Soy Souce
Soy Souce bukan ke Kicap? cam ne rasenye yer =_=

Sweet Potato
Cuba bayangkan , cam ne rasenye Kit Kat berperisa Sweet Potato nih..

Purple Sweet Potato
Try google tengok macam mane rupa purple sweet potato nih..

Annin Dofu
Annin Dofu adlah sejenis Chinese Desert

Cheese Cake
Ayakk...perisa pelek antara yang terpelek..silap2 muntah aku..

Perisa Green Tea

Kit Kat yang berperisa pelek...

Tapi kotaknya bleh tahan menarik

Paket plastik kitkat

Tuesday, December 27, 2011

Bag Beli Belah Eropah yang Style Giler

Huargghhhh!!! Walau ku menguap, tapi mata tokse tido lagih....ado kah dok ngatuk atau sebab ralit dok main tenet? lagho2...
Pade malam2 buta ini(susah nak type sbb aku tutup lampu,kesian kat roomate nak tido) sbb dok gune lampu suluh jer utk menyuluh ke arah keboard ku ini, nak kongsi ngan korang pasal keunikan bag membeli belah yang memang style giler, ni ada kat bahagian eropah...sangat2lah kreativ diorang ini...

Jom kita lihat gambar2 di bawah,,,, : )



Fuh...nampak gagah jer bawak bag nih...

Hahah....ni kes naye nih... >_<

Membawa bag darah utk di dermakan,sama kurang darah 'come here'

Sentiasa bawak rotan bersama, anak2 pasti takut..hehe

Pe kes bawak pintu jer..haha

Macam tengah bawaj itik ni gi jalan2 kat shopping mall jer

Ni jalan2 sambil pimpin orang utan...kehkeh

Hati-hati tangan tuh!!

Ni la penyebab ramai kanak2 tersesat kat mall..sbb ingatkan dah pimpin anak die betul2..haha

Sapekah sanggup mengangkat bag ini??erkk

rambut kena tarik pun bleh senyum

Yeah, bijak2..

Erkk.....bag yang ni yang paling takleh blah...kalo2 kat tempat2 sunyi ternampak orang bawak bag nih mau nye lari lintang pukang...Ooooo... ~_~