Subscribe:

Saturday, September 10, 2011

Setelah Umur Ku 23 Tahun

Tajuk di atas adalah ingin menerangkan tentang Selama hidup ni hingga umur mencecah 23 tahun, barulah keluarga ku berjaya beraya dengan pakaian raya yang seragam(bukan pakaian seragam,tapi warna tu seragam)Sebelum ni, tema baju raya ikut suka ja,yang tu warna hitam,yang ni pink, yg tu plak warna warni...hahaha....tapi kali ini, semua dah menjadikan warna hitam tu adalah warna baju raya.kecuali kucing aku,tak sempat nak cat warna hitam....hahah...

My Family


Atok dan nenek turut serta

14hb Penentu Nasib

Ape 14hb tu?tu sebenarnya tarikh yang bakal jadi sejarah hidup AKU!!(frust jugak rase). Tarikh yang menentukan samada aku dpt KOLEJ ke tidak...Sebenarnya aku sampai 13HB lagi..tapi malam..office dah tak bukak mase tu. So kena cari tempat merempat dulu sampai office buka pada 14hb tu..knp aku beli tiket 13hb bukan lebih awal 10hb ka,11hb ka..dah masa aku beli tu 13hb paling murah,ada promosi.(dah duit tak banyak,cari la benda yg lebih menjimatkan).Tarikh ni lah yang menentukan samada aku dapat lagi tak berDIKIR BARAT.Sbb kat luar nanti aku tak tau mcm mane keadaannya, entah ada tempat nak dikir barat ke tidak.


Adakah kolej bunga raya ni akan jadi kenangan buat diri aku..haha...


Ni lah latihan dikir barat Sri Bunga yang jadi kenangan...Adakah takkan berulang lagi di semester hadapan?hoo..jangan la...aku baru je nak mula..


Kebanyakan ahli2 dikir ni pun tak dpt kolej.frust2. Tok jogho ngan tukang karut ni pon tak dpt kolej.


NI gambar pertandingan antara kolej
Sri Bunga @ Perintis Warisan,adalah kumpulan dikir barat pertama yang tubuh oleh aku dengan kerja sama kawan2.

Friday, September 9, 2011

Si Budak keciK

Puah wehh!! makin dekat nak kena pagi UNIMAS makin boring la rase...sebelum ni ok ja...
Kali ni pasal budak kecik yang makin membesar.. dia di lahirkan pada 15 ogos tahun adalah rahsia. di sebuah kampung yang aman damai dan penuh kehijauan.Yang penduduknya kebanyakan bekerja sebagai penoreh getah dan penebas rumput.Di lahirkan lebih kurang pada jam 10 mlm.Ia di bidankan sendiri oleh neneknya.

Ini gambar beliau ketika kecik..aku pun tak tau umur berapa.maybe xsampai setahun kot. Takleh jalan lagi nih.Rambut pun tak berapa nak ada..hahha..tapi comel.Tu kat belakangnya ada tv antik.mane nak cari sekarang.

Haa...dah besar pun sikit budak tu.ni maybe umur dah mencecah 3-4 tahun.Tengok tu,bergaya betul bergambar di tepi sungai..haha..

INi gambar pastport ni.maybe utk kegunaan skolah tadika.kalo tak mane mungkin bergambar mcm nih yetak..haha.

Mase nih masih tadika jugak..tadikah 6 tahun.Gi dah takde sebatang..nampak tak? ni bergambor.tapi tak mandi lagi..ape da budak nih.


Haha...gambar ni plak,budak tu sedak bersungguh mengaji bersebelahan dengan kakak nye...hahah..tengok sapa yang lebih berbakat?

Maka,setakat ini jelah kisah budak kecik nih...tak tau la sape budak nih ye..nama tanya orang yang tahu la...ambe tak nak bagi tahu..privecy katekan.

Thursday, September 8, 2011

Boring2 Main Games

Sepanjang cuti ni mcm game yang aku dah try..hehe..almaklum la, cuti lame katekan 4bulan tu..tak penah org merasa sebelum nih...dan lebih aktif lagi aku main game lepas raya..sbb keja pun dah takde...nak beraya sakan katakan...Heheh...Padahal main game je keje...

Ni nak cite pasal game sket...
First game yang aku nak cite ialah... PES2011


Mode yang slalu aku main Become A Lagend. Part ni kita kena buat satu karekter@pemain baru,nak boh muka kita sendiri pon bleh,mcm aku buat.BOh nak boh name ape,dari negara mana,Start2 game,kita akan di tawarkan utk bermain di kelab yang bawahan dulu..sbb popularity dan kemahiran kita masih di tahap rendah..so,kalau pemainan kita meningkat,dan pelbagai skill kita update, gaji kita akan meningkat dan harga pasaran kita pun naik, kelab dunia akan cube berebut utk mendapatkan kita utk menyertai kelab2 mereka,.best2


NI lah karekter yang aku buat dalam Become A Lagend..ada la nak sama ngan muka aku sket..siap pakai cermin mata lagi tu..haha

Kalu sape2 nak main,pastikan PC@laptop berciri seperti yang di paparkan di bawah.

PES 2011 (Pro Evolution Soccer 2011) MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS:
OS: Windows XP SP3, Vista SP2, 7
CPU: Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent
RAM: 1GB
HDD: 8GB free
MEDIA: 4x DVD-ROM Drive
VIDEO: DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6600 or AMD/ATI Radeon x1300 video card)
SOUND: DirectX 9.0c compatible sound card
Pro Evolution Soccer 2011 RECOMMENDED SYSTEM:
OS: Windows XP SP3, Vista SP2, 7
CPU: Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor
RAM: 2GB
HDD: 8GB free hard disk space
MEDIA: 8x DVD-ROM Drive
VIDEO: DirectX 9.0c compatible video card. 512MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or AMD/ATI Radeon HD2400 or better)
SOUND: DirectX 9.0c compatible sound card

Mana kala Game seterusnya ialah Game TorchLight II



Game ni org tengok macam game DOTA yang hangat di perbualkan oleh golongan muda di IPTA/IPTS mahupun di skolah2. Game adalah game style action-role playing..Game ni ade kisah ceritanya sendiri,sampai aku pun maleh nak ambek tahu sbb panjang sangat.


ni gambar TorchLigh 1
Utk yang minat,tengoklah ciri2 laptop@pc anda layak ke tak..hahah

Minimum System Requirements
OS: Windows 2000/XP/Vista/7
Processor: Pentium 3 @ 800 MHz
Memory: 512 MB
Hard Drive: 400 MB Free
Video Memory: 64 MB (ATI Radeon 7200/NVIDIA GeForce 2/Intel GMA 950)
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 9.0c
Keyboard and Mouse

Babi di sana Sini @_@

Di zaman yg serba moden ini, babi di katakan ada di mana2...mau taknye,dalam peket kecik ada, dalam bungkusan ada,apatah lagi kat luar sana...maksud aku ni babi tu bukanlah seekor babi,tapi unsur2 yang melibatkan tubuh badan babi seperti, perut,telinga,kasut bola, tali pusat, bulu betis serta taik idung yang semuanya adalah kepunyaan en.babi..







MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT
















1

E

100


16

E

280


31

E

434


46

E

482

2

E

110


17

E

300


32

E

435


47

E

483

3

E

120


18

E

301


33

E

436


48

E

491

4

E

140


19

E

325


34

E

440


49

E

492

5

E

141


20

E

326


35

E

441


50

E

493

6

E

153


21

E

327


36

E

470


51

E

494

7

E

160


22

E

334


37

E

471


52

E

495

8

E

161


23

E

335


38

E

472


53

E

542

9

E

210


24

E

336


39

E

473


54

E

570

10

E

213


25

E

337


40

E

474


55

E

572

11

E

214


26

E

422


41

E

475


56

E

631

12

E

216


27

E

430


42

E

476


57

E

635

13

E

234


28

E

431


43

E

477


58

E

904

14

E

252


29

E

432


44

E

478


59

E

920

15

E

270


30

E

433


45

E

481


Ha....sebab kaum kerabat benda nilah yang membuatkan penyakit yang tersohor abat ini mcm artis tu,virus influenza. Sobab benda2 ni jugaklah yang melahirkan jenerasi2 yang hebat2 serta berani,mcm jenerasi samseng tak kira tua muda miskin kaya laki pompuan, solat 5 waktu slumber rock jer tinggal mcm biskut taksedap dilempar2 jer, doa2 pun susah nak makbul sebab kaum kerabat binatang idung unik ni dah menjadi darah daging limpa batu karang serta najis2... nauzubillah..
Dah tu,cm ne nak melahirkan umat islam yang betul2 'muslim' bukan sekadar tercatat pada ic ja, dari kecik dah di suap dengan makanan yang ntah ape2..yg lagi hebat makanan yang terbabit tu ade plak cop halal yang di sah kan. Betapa pintar bijak dan jahatnya orang kafir nak meracuni org islam.

Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...

Jika kita sedar dan prihatin..forwardlah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...



Wednesday, September 7, 2011

A Kitchen Oil Fire

Tengok lah video ini....pasti membuatkan anda selalu berwaspada..

video