Subscribe:

Thursday, January 26, 2012

Cuti-cuti Ambo Bhg.2: Ambo dan Family

Assalamualaikum kawan2
Berjumpa lagi kita di bahagian kedua....hehe..almaklum la..xde modal nok crita benda2 lain,
Best tul balik umah...best tul dok umah..ingat lagi mase cuti 4 bulan semester lepas, walaupun jangka masa dok rumah tu lama, tapi tetap top bosan2 jugak dok umah..malas je nak gi jalan2 utk meninggalkan rumah...
hahaha....spesis ape kah ambo ini(jangan jawab yer..)

Nenek(Kalsom) ku bersama cicitnya(Nuqman)
Nenek ambo setakat dah ade cicit nih, kerap jugak singgah ke rumah untuk memandikan cicitnya...hoho..
Dapat releks le omak si Nuqman tu yer..
Yang buat  ambo rase nak gelak, my nenek(aku panggil 'mek') suruh si Nuqman tu panggil dirinya 'Opah'..
Lucu plak rase..banyak pengaruh television ke nih?hihih..
 
Datuk(Jusoh) dan my abah(Sukri)
 Datuk ambo pong lagi la kerap dari nenek singgah di rumah, sbb dia akan datang bila boring duk umah, dan pasti akan datang bila nenek nak gi umah(jd driver nenek la tu)..Yang best,bila dah 2-2 ni datang my mother mesti akan menyediakan air teh o(febret food di waktu petang) utk semua...Terabaiklah..heheh..

Kucing Baru(Black)
 Kucing ni baru je menjadi ahli keluarga kitorang..haha..bulunya agak lebat...dan amat buas...serabut gak kekadang....muke dah macam musang..(kutuk2),dia ni tak suka oreng riba die...rimas kot...die suka tido sekoq2 die atas kerusi...haha..bolok la mung!!.Ha!! tengah aku dok type blog ni pun dio dok tido sekoq2 die atas kerusi...hancuss tengok die tido..tp cute...wiwwiitt..

Yang sentuh dagu tu mak saye(maznah)
 Gambar ini menunjukkan yang mak(aku panggil ming) berada di rumah nenek aka rumah mak su ku. Banyak2 pintu,pintu dapur gak yang menjadi pintu utamanya.Padahal pintu depan tu tersergam indah dan mewah...hehe...mungkin sebab hobi nenek yang suka memasak membuatkan pintu dapur yg menjadi pilihannya..sebb kebanyakan masanya berada di dapur kot..

Ayam di atas simen
Ayam di atas tanah
Ayam bersama anak2 nye (2 ekor)
Hahaha...kenapa gambo ayam nih???xdop gambo lain ka??
sbb ambo rase cm lame dah tak tgk ayam jalan2 bebas nih...kat sarawak susah nak jumpa...
ayam yg bergolek dalam pinggan banyak arr...heheh..
So, ambo pon klik2 la hp ku untuk mengambil ayam2 yg sedang posing(tipuuu!!!)
hehe...itu jer post utk kali ini...kalu ade ambo update lg..orait...
gudbai...ekekeke..



2 komen:

budoxesquire said...

yak! nak kelik kampung juga weh

Shahrul Faiz said...

jom la kelek...ambo nok gi srwk balik doh nih

Post a Comment