Subscribe:

Tuesday, February 7, 2012

Cuti-cuti Bgn.4: KB & Bola

Yeppp....ambo update lagi...hehe...rajin sungguh di kala cuti ini..sambil2 mengasuh de botak boy nuqman nih, mase dio tido bleh la ambo ambek peluang ini...yesss



Pameran

Sebenarnya sebelum ke tempat pameran ni, ambo bermain bowling bersama rakan2 klate unimas...tp xde gambar la plak. Sebb gambo2 yang terlibat ade ngan member2, xde plak diorang upload kat FB atau blog.. 
Hayyo
Mengenai pameran ini, pameran ini bertempat di dataran stadium sul muhammad ke IV Kota Bharu.
Pada asalnya hanya nak cari2 makan2 je kat kawasan ni, tp bile letak parking tengok ado khemah besar, woo...ade program la plak.menarik nih.

Naga tu nampak menarik
Ni hasil seni pelajar2 dari Giat Mara, mereka hanya menggunakan barang2 dari pada logam kenderaan yang terbuang untuk mencipta karekter2 yang menarik.. Kat UNIMAS pun ade jugak projek macam ini, tapi ini lagi menarik nampaknya.

Lagi logam
Dengan menambah perwarnaan pada karekter tersebut lebih memberi kesan kepada karekter yang di cipta..
Fuh...suko benor ambo dengan benda2 cam nih..wewweeetttt

Moto tanpa rim
Motor2 ini juga hasil karya pelajar Giat Mara. Hebat derr!!! Lagi best kalau diorang buat demo cam ne motor ini bergerak..nak tengok sangat nih *_*

Tak tau cm ne tayar tu gerak
Pernah tengok motor  yang bertayar macam nih, tak silap replika motor dari komik jepun bertajuk
'AKIRA'

Macam karekter lam cite transfomers
Eh...ni cam karekter lam cite transfomers..korang tau ape name karekter tu ek?lupa dah
 
Moto honda C70 dengan corak bunga

Corak naga

Bersisik
Motor2 kat atas ni adalah keluar Honda C70... Corak AirSpray ni membuatkan ia menjadi lebih menarik.. Pandai diorang buat..memang seni habis lah...
My abah pun ade jugak sebijik moto cam nih, tapi xdelah sampai bercorak hebat cam nih..biasa2 jer..
Makan Time
Time makan ni plak selepas kitorang jenguk2 pameran..kitorang memang merancang nak makan kat area stadium nih ngan kawan2..
maklum la lepas main bowling lapor tu...dengan tangan lagi yg lenguh mencampak bowling yang berat.
Incik Faiz
Ini encik faiz merangkap classmate di UNIMAS.Dia pun main bowling jugak.top 3 terhebat nih
 
Jalan-jalan cari makan
Hehe..ambo pun tak melepaskn peluang untuk bergambar..main2 mung.
 
Sedap hingga menjilat bibir
Haaa....yang paling depan nih my kawan yang menjadi dalang aktiviti kitorang pada itu hari. Boss page 'Bebudak Kelantan UNIMAS.'
Yang tepi tu plak budak UNIMAS jugak...tapi baru je kenal mase main bowling nih..name beliau Epy..name penuh tak tau la plak..sory2 =_="
Time to TRW

Di hari yang sama di waktu malam, kitorang menunggu untuk menonton perlawanan bola sepak antara Kelantan Vs Kuala Lumpur

 Dengan semangat yang berkobar2, maka ambo ngan kawan2 berhabis duit rm15 untuk membeli tiket.
Jarang2 sekali jer dapat peluang menonton live cam nih. Mase dok beli tiket tu datang abang tu bagi2 kan penanda buku secara percuma...wow!! *--* i like
Banyak plak tuh, gambar kat, 3 pemain yang ade, Khairum Fahmi, Idlan Talaha dan Badri Bakhtiar
best2

Yang gambar Apex tu penanda buku, yang lain2 tu kalender.(Copy google jer)

Gambar2 kat bawah nih suasana stadium yang penuh meriah dan di penuhi rakyat kelantan yang semangat untuk menyokong negeri mereke
'Gomo Klate Gomo!!'
 
Peminat Red Warrior memenuhi Stadium
Bola sudah bermula
Segenap umur turut menontonnye
Perlawanan di teruskan

Ambo jugok nok masuk gambar

Kesimpulan permainan pada malam itu, pada pendapat ambo la, sepanjang separuh masa pertama permainan boleh di katakan rancak dari kedua2 belah pihak, tetapi tiada kesudahan yang menarik. Untuk Pasukan kelantan, pemain import iaitu Gaddar seperti takut dengan Gawang lawan, entah la kenapa.. seperti ada gergasi besar yang menghalang pintu gol..

Namun setelah masuk separuh masa yang ke-2, permainan mula menjadi rancak bile Antwi di bawa masuk dan di tukar dengan Gaddar. Jaringan demi jaringan di berikan ke atas KL..

Badri Bakhtiar
Atau nama panggilannya 'PIYA' berjaya menyumbangkan mata melalui sepakan percuma di luar kotak penalti.Hasil kesilapan pemain lawan kerana bola terkena tangannya.

Danny Antwi
Pemain import ini yang berjaya memeriahkan permainan berjaya menyumbang satu mata untuk kelantan dengan mengkonfiuskan penjaga gol dengan skill yang tersendiri.

Shahrul Idlan Talaha
Penyerang utama TRW sentiasa menjadi harapan turut menyumbang satu matu untuk perlawanan ini.

Orang ramai berarak keluar dari stadium

Inilah suasana ketika orang ramai keluar dari stadium...Mase masuk senang2 jer,bile nak keluar bukan main susah lagi..hehe...masing 2 berebut2... Biasalah tu...same je walau di mana2.

Kawan2 yang tgk bola skali

Red Worrior
Hasil tengok bola pada malam tu, ambo berhabis duit rm75.00 untuk membeli baju The Red Warrior keluaran Umbro..oh..sedih terasa bile duit habis..

Tapi semangat tu tetap ade...Wuyyeehhh!!!

0 komen:

Post a Comment