Subscribe:

Friday, December 30, 2011

Wahai Water

Ayyoo...pehal di pagi jumaat nih?Nak uji keiman insan di pagi hari la nih...

Bermulalah cerito yang xdok berguna pong utk korang yang baco..
Di awal pagi (awal ke?) aku baru bangun dari tidur untuk menunaikan kewajiban seorang hamba untuk menunaikan solat Subuh..

Bilo tubek(keluar) jah dari bilik gerak ke bilik air, pulas punye pulas paip air,bukan air yang keluar, tapi keluar angin..."Apo ko he nyo paip ni?kentut ko apo?bilo nok cirit keluar air pulok?"
Paip di bilik mandi pon kentut, gi pulok ke sinki dapur,pong samo,kentut.."Bakpo pulok? jenis perut kembung sumo nih?"
Pegi puleh paip jamban plak,hah!! keluor pong air,Cepat2!!! sempat basuh siku je pon...air tak kuar jugak..
"Cap ayam punyo paip!!,paling kurang bagi sempat aku mandi kalo xnak bagi air pon!!" Dah puah nunggu mencangkung depan sinki.. "kompem paip ni xde air!!" Nak smayang nih!!

Mako dengan bekalan iman yang masih tebal dalam diri, aku pon mula men'searching' the water untuk menunaikan benda wajib ini...

Akhirnya, aku berjaya menemukan air di tandans cafe BRC, "Tandas pong tandas lar,janj bleh tunaikan yang wajib,harap2 bila nak tunai 'Hajat' jap gi air dah ade ye paip!"
Yang mano nampok ambo berlegar di cafe unimas tadi,anda kena paham,ambo berjogging tu(cover2), jangan salah paham no... =_="

Sekian...

2 komen:

miss Jj said...

hahaha..lucu la blog kamu ni...suka bace :P

Shahrul Faiz said...

hehe...suke ke?tq kerana sudi meninggalkan komen ^_^

Post a Comment